Sunday, June 19, 2011

You smile, I smile.

A smile is the universal welcome ~Max Eastman
Start every day with a smile and get it over with ~W.C. Fields
Wake up everyday with a bright smile and start your day with a pray ~ Apple Zara :)
Come on, just smile. 
If you do have problems, everyone do have problems, just smile.Okay, let's see, semua orang ada masalah masing-masing, dan percaya lah, setiap masalah pasti ada hikmah di sebaliknya dan jalan penyelesaian. Tuhan tak akan uji korang dengan ujian yang lebih dari kemampuan korang. Apa yang korang perlu buat cuma senyum. Ya, senyum.
.
.
Dah, dah, tak payah nak senyum lebih-lebih sangat. Over sangat pula. :)

If you think you're alone, get over it, just smile.
Korang tak kan sesekali keseorangan, korang ada keluarga, kawan-kawan, saudara, paling kurang pun korang ada pets @ anak patung kan. Senyum sudah.

If you think you're a loser, no, you aren't, just keep smiling.
Korang loser ke ? Siapa cakap ? Well, buat don't know sudah.
Who are they to call you a loser. Lain la kalau korang ada buat salah kat diorang. Ada ke ? Ada ? Ada ?
Hishh, tak baik tau korang.
Okayy, smile ! :)

Smile as your pleasure. :)
Senyum untuk tunjukkan keyakinan korang.
Yeah, confident-nya korang.
Senyum untuk buat diri sendiri rasa bahagia.
Ya, bahagia sangat. Cuba korang hadap cermin korang, kemudian senyum, senyum lebar-lebar.
Tengok muka korang yang cute-er-er tu. mesti korang rasa bahagia kan. Ada rasa confident tak, ada kan, kan.
Jangan senyum lama-lama, pecah cermin oii. :)

SMILING IS CHARITY
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "Charity is prescribed for each descendant of Adam every day the sun rises." He was then asked: "From what do we give charity every day?" The Prophet answered: "The doors of goodness are many...enjoining good, forbidding evil, removing harm from the road, listening to the deaf, leading the blind, guiding one to the object of his need, hurrying with the strength of one's legs to one in sorrow who is asking for help, and supporting the feeble with the strength of one's arms--all of these are charity prescribed for you." He also said: "Your smile for your brother is charity." - Fiqh-us-Sunnah, Volume 3, Number 98

[Fake smile ? Don't ! Cry ? Yes !]

Smile, smile, smile. You can cry but please don't make any fake smile.

Okay, sekarang dengar kan lah, lagu ni. U smile :)
By Justin Bibir.
Eh, Biebier. No ! Bieber ! Beiber !



Okayy bye !

No comments:

Follow Dashboard